Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Aluminium kozijnen blazen nieuw leven in

We hebben onze ‘vergane glorie’ eindelijk vervangen voor prachtige goedkope aluminium kozijnen van Schipper Ede. Het vuil op de oude eens zo witte kunststof kozijnen was in de loop der jaren zo in de kozijnen ‘gebrand’, dat ik het er met geen mogelijkheid meer vanaf kreeg. Wat ik ook probeerde, mijn ooit zo mooie, frisse, schone en witte kozijnen waren nog maar een slap aftreksel van hun jongere jaren.

Aluminium kozijnen zijn onderhoudsarm

De aluminium kozijnen zijn niet elektrostatisch en trekken daarom geen vuil of stof aan. Het schoonmaken is een makkie. Zeker bezien in het licht van het schoonmaaktafereel dat ik de laatste jaren gewend was. Poetsen, boenen, ja uit vertwijfeling zelfs schuren met een sponsje. Telkens weer een nieuw of ander schoonmaakmiddel ertegenaan gegooid. Maar niets hielp. Geen enkele inspanning zorgde ervoor dat ik tevreden was over het resultaat. Nu is het slechts elk kwartaal met wat lauw water de aluminium kozijnen afwassen en het resultaat is verbluffend! Ik vind het haast een plezier om ramen en aluminium kozijnen aan een schoonmaakbeurt. Omdat het zo snel is gepiept, draai ik me er mijn handen niet meer voor om.  

Aluminium kozijnen zijn in talrijke kleuren te verkrijgen

Ik was verbaasd door de veelheid aan kleuren toen ik mijn aluminium kozijnen ging uitkiezen. Kleurkeuze is onbeperkt. Het mooie van aluminium kozijnen in welke kleur dan ook, is dat na zo’n 15 tot 20 jaar pas een heel klein kleurverschil met nieuwe aluminium kozijnen kan optreden. Nou, zo lang hebben mijn kunststof kozijnen het niet gered. Dat was na 15 jaar al een brok ellende. Helemaal verschoten door vuil en het zonlicht denk ik. De levensduur van de aluminium kozijnen van Schipper Ede is maar liefst zo’n 50 jaar! Ze zullen mij ruimschoots overleven. Want ik schat in dat ik geen 110 jaar zal worden. Dat is toch wel een prettige gedachte. En wanneer de aluminium kozijnen op enig moment door een nieuwe generatie bewoners worden vervangen, zijn ze ook nog eens 100% recyclebaar. Over duurzaam gesproken!

Aluminium kozijnen kennen alleen maar voordelen

Tel bij al deze voordelen van aluminium kozijnen ook nog eens het lichtgewicht, de sterkte en het slanke uiterlijk bij op en je bent toch gelijk verkocht? Daarbij passen aluminium kozijnen door de uitgebreide mogelijkheden qua vormgeving bij elke woonstijl, van modern tot klassiek. Ja, ik ben helemaal verknocht aan en zeer tevreden over mijn nieuwe aluminium kozijnen van Schipper Ede.