Twenteplus
Image default
Aanbiedingen

Waar kan ik boomschors voor gebruiken?

Boomschors is een van de meest veelzijdige en overvloedige hulpbronnen van de natuur. Het kan voor van alles worden gebruikt, van bouwmateriaal tot papier en medicijnen. Het zal u verbazen hoeveel verschillende manieren boomschors kan worden gebruikt. Lees verder voor meer informatie!

 

Bouwmateriaal

Een van de meest voorkomende toepassingen van boomschors is de bouw. Schors kan worden gebruikt om van alles te maken, van dakspanen en bevelsiding tot vloeren. Schors is een uitstekend bouwmateriaal omdat het duurzaam en weerbestendig is. Het heeft ook een unieke esthetiek die karakter kan toevoegen aan elk huis of object. Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijk en stijlvol bouwmateriaal, kan schors de perfecte optie voor u zijn.

 

Producten van papier

Boomschors kan ook worden gebruikt voor papierproducten zoals notitieboekjes, bouwpapier en zelfs toiletpapier. In tegenstelling tot traditioneel papier is schorspapier veel duurzamer en beter bestand tegen scheuren. Dit maakt het ideaal voor gebruik in de bouw of andere toepassingen waar standaard papier snel zou kunnen scheuren. Schorspapier is ook milieuvriendelijk omdat er geen bomen voor hoeven te worden gekapt; de schors kan gewoon van de boom worden gehaald zonder de boom zelf te beschadigen.

 

Medicijnen

Bepaalde soorten boomschors bevatten natuurlijke bestanddelen die kunnen worden gebruikt voor de behandeling van verschillende kwalen. Wilgenbast bevat bijvoorbeeld salicine, een verbinding die lijkt op aspirine. Als zodanig kan wilgenbast worden gebruikt tegen pijn, ontstekingen en koorts. Andere soorten boomschors zijn gebruikt om maagproblemen, diarree en zelfs kanker te behandelen. Dus als u op zoek bent naar een natuurlijke manier om een ziekte of aandoening te behandelen, kan boomschors het overwegen waard zijn.

 

Bodembedekking

Naast alle eerdere genoemde toepassingen, kun je boomschors ook gebruiken als uitstekende bodembedekking. Het zorgt ervoor dat onkruid uit de tuin blijft en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Met bodembedekking van boomschors heb je een echte eyecatcher.

 

Boomschors kopen bij 123natuurproducten

Zoals je ziet is boomschors een opmerkelijk veelzijdige bron met een breed scala aan toepassingen. Of u nu op zoek bent naar een nieuw bouwmateriaal, een uniek papierproduct of een natuurlijk geneesmiddel, boomschors kan de perfecte oplossing voor u zijn.

https://www.123natuurproducten.nl/