Twenteplus
Image default
Aanbiedingen

Pas op: Ghostwriting kan jouw contentstrategie naar een hoger niveau tillen

Het creëren van waardevolle en boeiende content is  voor het succes van jouw online marketingstrategie. Maar wat als je zelf niet de tijd, vaardigheden of inspiratie hebt om regelmatig kwalitatieve content te produceren? Dan kan ghostwriting uitkomst bieden. In dit artikel ontdek je wat ghostwriting is en hoe het jouw contentstrategie naar een hoger niveau kan tillen.

Wat is ghostwriting?

Ghostwriting is het schrijven van teksten, zoals blogartikelen, e-books of social media posts, in opdracht van iemand anders. De ghostwriter krijgt geen naamsvermelding en de opdrachtgever mag de tekst als zijn of haar eigen werk presenteren. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijf zijn dat zijn online zichtbaarheid wil vergroten, of een individu dat zijn of haar expertise wil delen met een groter publiek. Een ghostwriter kan je vinden via een gespecialiseerd bureau, zoals Traffictoday, dat zich richt op content marketing en zoekmachine optimalisatie.

De voordelen van ghostwriting

Ghostwriting biedt verschillende voordelen voor jouw contentstrategie. Hieronder zetten we de belangrijkste op een rij:

1. Tijdbesparing

Het schrijven van kwalitatieve content kost tijd, zeker als je geen ervaren schrijver bent. Door een ghostwriter in te schakelen, bespaar je tijd die je kunt besteden aan andere belangrijke aspecten van jouw bedrijf.

2. Professionele kwaliteit

Een ghostwriter is een professionele schrijver met ervaring in het creëren van boeiende en informatieve content. Dit betekent dat je kunt rekenen op teksten van hoge kwaliteit die jouw doelgroep aanspreken en aanzetten tot actie.

3. Consistentie

Het regelmatig publiceren van nieuwe content is belangrijk voor het opbouwen van een sterk online merk. Een ghostwriter kan je helpen om consistent nieuwe artikelen, e-books of social media posts te produceren, zodat je jouw doelgroep blijft boeien en betrokken houdt.

4. SEO-voordelen

Een ervaren ghostwriter weet hoe hij of zij teksten moet optimaliseren voor zoekmachines. Dit betekent dat jouw content beter vindbaar wordt in Google, wat kan leiden tot meer websitebezoekers en uiteindelijk meer klanten.

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een ghostwriter?

Hoewel ghostwriting veel voordelen biedt, zijn er ook enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden:

1. Kies de juiste ghostwriter

Niet elke ghostwriter is geschikt voor jouw specifieke project. Zorg ervoor dat je een ghostwriter kiest met ervaring in jouw branche en die jouw doelgroep begrijpt. Vraag om voorbeelden van eerder werk om een idee te krijgen van de schrijfstijl en kwaliteit.

2. Communiceer duidelijk

Een goede samenwerking met de ghostwriter is  voor het succes van jouw contentstrategie. Zorg voor duidelijke communicatie over jouw verwachtingen, doelstellingen en deadlines. Geef ook regelmatig feedback om ervoor te zorgen dat de content aan jouw wensen voldoet.

3. Houd de controle

Hoewel de ghostwriter verantwoordelijk is voor het schrijven van de content, blijf jij als opdrachtgever verantwoordelijk voor de inhoud en de boodschap. Zorg ervoor dat je betrokken blijft bij het proces en controleer de teksten op feitelijke juistheid en consistentie met jouw merk.