Categoriearchief: Onderwijs

Zo vul je een bijzondere dag bijzonder in

Iets te vieren met de hele school?

Eens in de zoveel tijd heb je als school iets te vieren. Bijvoorbeeld het begin of het einde van het schooljaar of een directeur die al twintig jaar prachtig werk doet voor de school. Of misschien is de school zélf wel jarig, of zijn jullie net verhuisd naar een nieuw schoolgebouw. Natuurlijk wil je daar als school feestelijk bij stilstaan! Maar hoe verzorg je een feestelijke dag voor een school vol kinderen? Nou, bijvoorbeeld met een kunstzinnig dagproject.

Een dag vol activiteiten

Natuurlijk is het leuk om een bijzondere gelegenheid te vieren met een stukje taart en een vrolijk drankje. Maar daarna moet je wel echt iets gaan dóen om dat feestelijke gevoel vast te houden. Kunstzinnige activiteiten lenen zich daar uitstekend voor. Denk aan actieve workshops, waarbij iedereen de handen uit de mouwen steekt, de voeten uit de broekspijpen en je steeds sámen naar iets moois, leuks of grappigs toewerkt.

Alles in huis

Bij het organiseren van een dag vol workshops op de basisschool, komt best wat kijken. Je moet genoeg activiteiten bedenken om alle leerlingen een dag lang bezig te houden en ook de professionaliteit in huis hebben om dat goed te begeleiden. De meeste scholen hebben dat niet. Want met een hele school een dansvoorstelling, toneelstuk of kunstwerk in elkaar zetten? Daarvoor moet je heel wat in huis hebben!

Een volledig verzorgd dagproject

Daarom bieden wij verschillende dagprojecten, speciaal voor basisscholen die een onvergetelijke dag neer willen zetten voor hun leerlingen. De dag bestaat uit workshops die nauw met elkaar samenhangen en waarmee de leerlingen toewerken naar een spetterende afsluiting. Natuurlijk houden we rekening met de verschillende behoeften van onderbouw, middenbouw en bovenbouw.

Het is jouw feestje!

Wij begrijpen heel goed dat de manier waarop een school feestjes viert, per school verschilt. Voor de één zal dat zijn met dans, voor de volgende met muziek en voor weer een ander met theater. Wij kunnen er allemaal mee uit de voeten! En voor de scholen die minder hechten aan een eindvoorstelling en het juist feestelijk vinden om van alle kunstdisciplines een beetje mee te krijgen, hebben we een cultuurproeverij. Want vergeet niet: het is jouw feestje!

https://www.grotebroer.nl

Kunstworkshops die aansluiten bij de leefwereld van jongeren

Het nieuwste van het nieuwste

Wij weten altijd wat er speelt binnen kunst, cultuur en onderwijs. Waarom? Omdat wij dat gewoon ontzettend leuk vinden! Omdat dat nou precies ons ding is. Én omdat wij de allerleukste workshops neer willen zetten voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Punt. Daarom zorgen wij ervoor dat wij nooit het risico lopen om iets te missen waar wij met een workshop voor school bij aan kunnen sluiten. En dat maakt dat wij altijd het nieuwste aanbod hebben in alle 7 kunstdisciplines: theater, muziek, digitale media, beeldend, literatuur, circus en dans.

Altijd in beweging

Er zijn natuurlijk kunstzinnige activiteiten die tijdloos zijn. Denk aan klassieke dans: dat vonden we vroeger prachtig en veel mensen vinden dat nog steeds. En net zo goed als dat we vroeger op trommels sloegen voor opzwepende ritmes waarbij je niet stil kunt blijven zitten, doen we dat in de huidige tijd ook nog. Maar de focus verschuift continu en er komen steeds weer kunstvormen bij. Zo hadden we een tijdje terug nog niet kunnen bedenken dat we nu workshops vloggen zouden aanbieden. Of workshops spoken word, podcast maken en augmented reality.

Ook de leefwereld verandert

En niet alleen de kunstvormen zelf zijn in beweging: de leefwereld van jongeren is dat ook! Omdat kunst en cultuur reflecteren op mensen en hoe zij zich tot elkaar en tot de wereld verhouden, is het dus ook belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er speelt. Alleen zo kun je kunst maken op een manier die voor jongeren relevant voelt. En misschien zelfs wel urgent…

Tijdens een cultuurdag komt echt álles aan bod

De uitdaging om die relevantie voelbaar te maken in onze workshops, gaan wij elke keer weer met veel plezier en prachtige resultaten aan. Het beste komt dit tot zijn recht in een cultuurdag speciaal voor de middelbare school. Tijdens zo’n dag vol workshops die uit alle disciplines komen én disciplines overstijgen, kunnen jongeren zelf kiezen waar zij enthousiast van worden en daarmee aan de slag gaan. Voor een kunstervaring die én gevarieerd én helemaal eigen is. En dat voelt elke keer weer als een groot feest.

https://www.kleinkunstig.nl
Twenteplus

Dag vol workshops bij jou in de klas!

Of het nu dansen is of schilderen, een bezoekje aan een theater of juist aan een museum: kunst en cultuur zijn hoe dan ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Door hen nu kennis te laten maken met allerlei disciplines zullen ze zich verder ontwikkelen, voorkeuren krijgen en groeien ze misschien wel op tot de theaterbezoekers van de toekomst! Of de theatermakers, wie zal het zeggen. Omdat scholen het enorm druk hebben neemt Grote Broer graag de organisatie voor diens rekening, op deze manier kan de basisschool toch voorzien in goede cultuureducatie zonder te veel druk op zichzelf te leggen. 

Dag vol culturele workshops

Hoewel Grote Broer ook zeker losse workshops kan verzorgen is het natuurlijk nog veel leuker om een heel dagproject te organiseren. Groter Broer is daar voor al jouw culturele activiteiten en projecten op de basisschool. De activiteiten worden aangepast en op maat gemaakt voor de specifieke doelgroep. Ook kunnen we meedenken en wat schaven om het in bepaalde thema weken te laten passen bijvoorbeeld. De culturele dagprojecten van Grote Broer zijn erg divers waardoor er voor ieder iets wils is.

Theater activiteit in de klas

Grote Broer biedt verschillende theaterprojecten aan voor in de klas! Laat de fantasie van de leerlingen de vrije loop en ga hiermee aan de slag. Onder begeleiding van een goede en professionele workshopdocent komen er zo allerlei mooie dingen tot stand. De leerlingen zullen de basis van theater leren kennen, ze kunnen een eindproduct presenteren en zullen hun expressieve vaardigheden verder sterk ontwikkelen! Organiseer samen met Grote Broer dit theater project op school! Er worden verschillende thema’s aangeboden zoals Opa en de Reismachine, maar ook een theaterdag over Ridder Roeland. Hartstikke leuk dus. Theater niet helemaal jullie ding? Kijk dan eens bij onze muziek projecten of de dansdagen die we ook organiseren!

https://www.grotebroer.nl

Circusdag op school

Circusdag op school

Op de basisschool zijn kinderen doorgaans heel druk bezig met het leren van taal, rekenen en
geschiedenis. Na al dat zitten in de schoolbanken zijn de fysieke activiteiten tijdens de pauze een fijne afwisseling. Maar wat als je een hele dag hebt dat je fysiek bezig kan zijn en ook nog eens heel veel kunt leren?! Een circusdag is dan een fantastische uitkomst.

Wat is er te doen op een circusdag?

Op een circusdag is het de bedoeling dat de basisschoolkinderen samen een heuse circusvoorstelling maken. Dat doen ze door verschillende circusworkshops basisschool te volgen om zo de technieken onder de knie te krijgen. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan jongleren, koorddansen en fietsen op een wiel! Ze studeren circusacts in en hebben aan het eind van de dag een circusvoorstelling die ze voor elkaar opvoeren.

Wat leren de basisschoolkinderen?

De kinderen leren spelenderwijs hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Ze maken kennis met circusmaterialen en de kunstdiscipline circus. Ze worden uitgedaagd en leren hun grenzen te kunnen verleggen. Het deelnemen aan deze circusacts vergt veel doorzettingsvermogen en geeft uiteindelijk een succeservaring. De opvoering van de circusvoorstelling zorgt ervoor dat de basisschoolleerlingen zichzelf en hun acts leren presenteren.

Hoe komt een circusdag tot stand?

Een circusdag kan georganiseerd worden door eerst een leuke dag uit te zoeken in het schooljaar. De workshopdocenten plannen de dag in en komen met al hun circusmaterialen en een grote glimlach aan. Dan zetten zij alles klaar en kunnen de kinderen komen. De workshopdocenten nemen het stokje voor een dag over van de reguliere leraren. Zij kunnen meekijken en genieten van de dag en als ze willen wellicht zelfs wat jongleerballetjes de lucht in gooien. Het resultaat is een enorme succeservaring van een geslaagde voorstelling, en een dagje heerlijk samen gespeeld en geleerd te hebben met alle leerlingen op school.

https://grotebroer.com