Twenteplus
Image default
Winkelen

Nieuws uit Lingewaard

Voor de inwoners van de Nederlandse gemeente Lingewaard, gelegen in de provincie Gelderland, biedt de gemeente een website met de meest recente nieuwtjes. Op deze website is steeds het laatste nieuws te vinden, zodat mensen op de hoogte blijven wat er in hun buurt of op gemeentelijk niveau gebeurt. Onder deze nieuwtjes vind je o.a. informatie over de openingstijden van de vuilverbranding, mededelingen omtrent verkeersaanpassingen en oproepen voor deelname aan activiteiten.

Actualiteiten

Een van de categorieën op de website van de gemeente is genaamd ‘actualiteiten’. Hierin worden alle maatregelen meegedeeld die in het kader van de corona-epidemie genomen worden. Denk bijvoorbeeld aan informatie over het reserveren van een beschermingsmiddel voor deelname aan een evenement, over het aanstaande verkeersverbod, of over het aanpassen van de openingstijden van openbare voorzieningen. Zo worden alle betrokkenen geïnformeerd over wat er speelt, zodat men weet wat er van hen verwacht wordt.

Verbeter je buurt

Een andere categorie op de website is ‘Verbeter je buurt’. Op deze pagina worden projecten gepresenteerd waarmee de buurt of omgeving zelf omhoog getrokken kan worden. Denk hierbij aan herstelwerkzaamheden, het vergroenen van straten en ook aan het opkuisen van riolen. Met dit platform biedt de gemeente het bewoners de mogelijkheid om mee te denken en zo de toekomst van hun omgeving naar een hoger niveau te tillen.

Vergaderingen

De gemeente Lingewaard organiseert ook vergaderingen in diverse commissies. Deze vergaderingen staan open voor iedereen om te bezoeken, er wordt dan namelijk uitleg gegeven over wat er speelt in de gemeente en er worden via stemmingen beslissingen genomen. Denk hierbij aan het maken van bijvoorbeeld een meerjarenplan voor infrastructuur, of het goedkeuren van plannen voor toekomstig onderzoek. Dit laatste is een essentieel onderdeel voor o.a. de verkeersveiligheid, of voor vaste instellingen die in de gemeente zijn gevestigd.

Nog meer nieuws

Naast bovenstaande informatie, zijn er nog veel meer categorieën waarmee de website van de gemeente Lingewaard bezoekers op de hoogte houdt. Onder meer over vacatures, bijeenkomsten, lokale evenementen, inspraakmogelijkheden, subsidieprogramma’s en nieuwe plannen die in de regio in uitvoering worden gebracht. Met deze veelheid aan informatie is deze website een bijzonder waardevolle bron van informatie voor iedereen die in Lingewaard woont of regelmatig in die regio komt.

Conclusion

Met dit alles is duidelijk dat de website van de gemeente Lingewaard een absolute aanrader is voor iedereen die up-to-date wil blijven over nieuws uit deze regio; een goed geformuleerde zin waarin hier een klikbare link voor kan worden opgenomen, is bijvoorbeeld: “Klik hier voor nieuws uit Lingewaard!”

.