Twenteplus

Laat dyslexie bij uw kind behandelen

Wanneer er dyslexie is vastgesteld bij uw zoon of dochter, kunt u ervoor kiezen dit te laten behandelen door een professionele partij. In Noord-Brabant kunt u hiervoor terecht bij Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal. Deze organisatie biedt uw kind de nodige hulp bij de ontwikkeling op het gebied van technisch lezen en spelling. Van het landelijke Kwaliteitsinstituut Dyslexie hebben ze een kwaliteitskeurmerk ontvangen, waarmee ze een erkend dyslexie behandelaar zijn en waarmee ze voldoen aan alle eisen die het Protocol Dyslexie Diagnose en Behandeling stelt. U kunt er dus op vertrouwen dat uw zoon of dochter bij hen in goede handen is.

Wat een behandeling kan betekenen voor uw kind

Een kind met dyslexie kan hier diverse nare gevolgen van ondervinden. Zo bestaat de kans dat ze achter gaan lopen in het onderwijs, omdat hun capaciteiten niet op de juiste manier worden benut. Maar ook het zelfvertrouwen van een kind kan door dyslexie hard achteruitgaan. Dit komt regelmatig voor wanneer het kind ontdekt dat hij of zij klasgenootjes niet meer bij kan benen. Bovendien kan dyslexie in sommige gevallen ook nog in de vervolgopleiding of in het bedrijfsleven belemmerend werken. Natuurlijk wilt u liever niet dat ook uw zoon of dochter dit mee moet maken. Door dyslexie te laten behandelen kunnen deze nare gevolgen verholpen worden. Uw kind krijgt dan bijvoorbeeld extra leesoefeningen van een specialist, zodat de achterstand snel ingehaald kan worden.

Ook benadelingen voor jongeren en volwassenen

Natuurlijk zijn kinderen niet de enigen die te kampen hebben met dyslexie. Ook voor jongeren en volwassenen is het mogelijk dyslexie te laten behandelen. Een specialist van Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal stelt een persoonlijk behandelplan op, waardoor u al snel verandering zult zien. Heeft u interesse in een dergelijke behandeling voor u zelf of voor uw kind? Ga dan naar de website van dit bedrijf en neem contact met ze op.

https://dyslexieinstituutroosendaal.nl/