Twenteplus
Image default
Zakelijk

Kwaliteit laswerk met orbitaal lassen

Orbitaal lassen is een variant van welding. Deze vorm van lassen wordt geheel geautomatiseerd uitgevoerd en zorgt voor enorm nauwkeurig laswerk. Deze nauwkeurigheid kan worden gerealiseerd door de manier waarop de elektrode de naad dicht last. Tijdens dit proces draait de elektrode 360 graden om de naad heen. Deze vorm van lassen wordt veelal toegepast bij pijpverbindingen, doorlassingen en inwendige lasnaden.

 

Hoge kwaliteit laswerk

Zoals je merkt, is orbitaal lassen een manier om kwaliteit laswerk te leveren. Vind je zulke kwaliteit belangrijk? Sommige bedrijven beschikken over speciale machines die deze kwaliteit nóg beter kunnen maken. Deze machines kunnen de lasinstellingen namelijk opslaan. Wil je dus meerdere van dezelfde objecten aan elkaar laten lassen? Dan is een bedrijf met zulke machines de perfecte oplossing. Alle aan elkaar gelaste objecten zien er dan exact hetzelfde uit.

 

Transparantie en kennis

Wanneer je laswerk laat doen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in de orbitale vorm, dan kun je erop rekenen dat de medewerkers beschikken over de juiste vakkennis. Het is belangrijk dat de medewerkers beschikken over de juiste certificaten. Daarnaast is de communicatie binnen en buiten het bedrijf van belang. Transparantie over de werkwijze is voor de meeste mensen toch wel een vereiste. Vraag dus vooral even rond of bekijk recensies als je op zoek gaat naar een gespecialiseerd lasbedrijf.