Twenteplus

Grote kartonnen dozen

Voor zowel kleine als grote producten zijn kartonnen dozen ideaal verpakkingsmateriaal. Voor grote producten zijn uiteraard grote dozen nodig. Dozen die tegen een stootje kunnen en soms toch heel wat gewicht moeten kunnen dragen. Bij de Dozenhal kunt u hiervoor een aantal soorten dozen vinden.

Welke grote dozen zijn er?

Bij de Dozenhal kunt u de volgende grote dozen vinden:

Palletdozen of containerdozen

Palletdozen, ook wel containerdozen genoemd, zijn gemaakt om te gebruiken op pallets. Door de afmetingen van deze dozen passen ze precies op een pallet en kunnen ze gestapeld worden. Deze dozen zijn gemaakt van zware kwaliteit golfkarton.

De dozen worden ondersteund door een pallet. In combinatie met de zware kwaliteit golfkarton, zorgt dat ervoor dat een palletdoos veel gewicht aan kan. Het is hierbij belangrijk dat de doos niet op één punt een zwaar gewicht te verduren heeft, maar dat dit verdeeld is over de doos. Palletdozen/containerdozen zijn dozen met een redelijk standaard formaat, ze zijn dan ook vaak uit voorraad leverbaar. Deze dozen zijn zeer geschikt voor grote producten. Uiteraard kunt u de palletdozen ook gebruiken wanneer u geen gebruik maakt van pallets, maar op zoek bent naar stevige, grote dozen.

Tabaksdozen

Tabaksdozen zijn palletdozen die veel gewicht aankunnen en daardoor geschikt zijn voor zeer zware verzendingen.

Een tabaksdoos bestaat als het ware uit twee dozen; een buitenkant (een doos met een bodem, zonder kleppen) en een binnenkant (geen bodem, wel kleppen). De binnenkant van de doos is net iets kleiner dan de buitenkant, waardoor de binnenkant als het ware in de doos hangt. Op deze manier creëert u gemakkelijk een in hoogte verstelbare doos. Ook worden er, door de binnenkant in de buitenkant te plaatsen, als het ware twee dozen gecreëerd wat de tabaksdoos extra sterk maakt. Een tabaksdoos kunt u gemakkelijk afsluiten met de kleppen aan de bovenkant.

Octabins

Octabins zijn achthoekige bulkverpakkingen die hoofdzakelijk in de zware industrie gebruikt worden. Octabins zijn ideaal om bijvoorbeeld plastic in te verpakken en kunnen zeer veel gewicht aan. Ze zijn dan ook gemaakt van een zeer zware kwaliteit golfkarton. Octabins zijn te vergelijken met metalen kratten en kunnen tot wel 1000 kg gewicht aan. Daarnaast zijn octabins geschikt om te stapelen en kunnen ze gebruikt worden op meerdere soorten pallets, zoals europallets en blokpallets.