Categoriearchief: Gezondheid

Twenteplus

Dry needling in Amsterdam voor optimaal resultaat

De beste dry needling in Amsterdam is een geweldige manier om zowel acute- als chronische spieraandoeningen te herstellen en de pijn te verminderen. Bij dry needling wordt één dunne naald gebruikt, waarbij de spier kortdurend geprikkeld wordt. De naald helpt bij het loslaten van de knoop in die spier en verlicht spierpijn. Vele mensen verwarren onze dry needling behandelingen in Amsterdam met acupunctuur, maar deze zijn niet hetzelfde. Bij acupunctuur worden meerdere naalden op het huidoppervlak aangebracht en verlichten pijn, ongemak of andere problemen. Deze naalden hebben invloed op de energiestroom in het lichaam, terwijl bij dry needling de naald op een drukpijnlijke plek in een spier wordt aangebracht. Het inbrengen van de naald is bij beide behandelingen vrijwel pijnloos.

Wanneer is dry needling nuttig?

Wij zijn uw dry needling specialist in Amsterdam. Dry needling helpt bij pijn als gevolg van stijve spieren en gewrichten. Deze kunnen zijn: klachten van de nek, schouder, arm, elleboog, onderarm, pols, lage rug, heup, bil- en beenspieren. De behandeling is gericht op het ontspannen van de spier, uitschakelen van de druk in de spier en verminderen van pijn. Bovendien kan de behandeling de flexibiliteit van de spieren versoepelen en het bewegingsbereik vergroten. In de meeste gevallen zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Na elke behandeling krijgt u adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden. Naast adviezen raden we u ook bepaalde oefeningen aan, die u thuis kunt doen. Voor een maximaal resultaat is het belangrijk dat u de adviezen volgt en de oefeningen doet. De behandelingen van dry needling in Amsterdam is ook zeer effectief bij weefselherstel. 

Heeft u voortdurend last van pijn met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone? 

Via een goede spierdiagnose kunnen wij de oorzakelijke pijnpunten opsporen en behandelen. Dry needling in Amsterdam verzekert u van onmiddellijke ontspanning en verlichting. Heeft u specifieke vragen over onze dry needle behandelingen in Amsterdam of wilt weten of dry needling u kan helpen, kunt u een afspraak boeken.Is een COVID-19 thuistest betrouwbaar?

Je hebt er misschien al wel iets over gehoord, maar tegenwoordig zijn er heuse Corona zelftesten op de markt verkrijgbaar om op COVID-19 te testen. Je zult jezelf misschien wel afvragen of zo’n test nu wel betrouwbaar is. De teststraten van de GGD zijn er immers niet voor niets. Het antwoord hierop is ja, mits je een goedgekeurde Corona zelftest gebruikt. Het is hierbij echter wel belangrijk dat zo’n thuistest voor de juiste doeleinden gebruikt wordt.

Waarvoor kan een Corona zelftest gebruikt worden?

Echter is het wel belangrijk dat je weet dat je een Corona zelftest niet zomaar overal voor kunt gebruiken. Zo’n test kun je namelijk niet doen op het moment dat je in contact bent geweest met iemand die besmet was met het coronavirus of wanneer je ziekteverschijnselen hebt die kunnen duiden op een positieve corona besmetting. Ook kan een thuistest niet gebruikt worden om ergens toegang tot te kunnen krijgen. Een Corona thuistest is namelijk fraudegevoelig. Op het moment dat je geen klachten ervaart en niet in contact bent geweest met iemand die besmet bleek te zijn met het coronavirus, kun je zo’n thuistest wel gebruiken. Hierdoor heb je bijvoorbeeld een extra stukje zekerheid op het moment dat je graag bij je oude oma van 90 op bezoek wilt gaan. Je wilt het immers niet op je geweten hebben dat je per ongeluk je oma besmet met het virus.

Hoe werkt nu zo’n Corona thuistest?

De thuistest die op de markt gebracht is wordt ook wel een antigeentest genoemd. Net als bij de teststraat van de GGD moet je ook bij deze test een staafje in je neus- en keelholte stoppen. Vervolgens stop je dit staafje in een buisje met vloeistof. Hierna druppel je een paar druppeltjes vloeistof op de testcassette en na zo’n 15 minuten weet je of je wel of niet besmet bent met het coronavirus.

Kies je voor je een zelftest of voor een test bij de teststraat?

Op het moment dat je echt zekerheid wilt, is het aan te raden om een corona test af te laten nemen bij een teststraat van de GGD. Zeker in het begin van een besmetting zijn er nog maar weinig virusdeeltjes aanwezig in het neus- en keel slijm. Wanneer je dan een thuistest doet, kan het zomaar zo zijn dat je al wel besmet bent met het virus, maar dat de uitslag van deze test negatief is. Wanneer je dan na een aantal dagen weer zo’n thuistest zou doen, is de kans groot dat deze alsnog positief is.

De zelftest is echter wel de ideale manier om jezel snel te testen en een goede indicatie te krijgen of je wel of geen corona hebt. Is de test positief dan is de kans ook zeer groot dat je Corona hebt. Zelftester worden steeds beter en betrouwbaarder. Wanneer je een zelftest koopt dan moet je even opletten op de specificaties; gevoeligheid en specificiteit. Hoe gevoeliger de test, hoe betrouwbaarder de zelftest is. Healgen is een van de beste zelftesten in omloop. Meer over het Coronavirus kun je op Wikipedia lezen.

Video voor meer informatie over zelftesten

Wil je weten hoe een zelftest werkt? Bekijk dan deze video!

Twenteplus

Bij angst voor de tandarts laat u uzelf hier behandelen onder narcose

Bent u iemand die bang is om naar de tandarts te gaan? Stelt u een tandartsbezoek het liefst zo lang mogelijk uit, totdat het echt niet anders kan? U bent zeker niet de enige voor wie dit geldt. In Nederland hebben er veel mensen angst voor de tandarts. Alleen is het strikt noodzakelijk om uw gebit regelmatig te laten controleren, anders ervaart u hier enorm veel ongemakken van. Het is immers erg belangrijk om over een gezond gebit te beschikken. Heeft u alles al geprobeerd en weet u echt niet meer hoe u uw angst te boven komt? Dan is het altijd nog mogelijk om een tandarts te bezoeken die u onder narcose behandelt.

De narcosetandarts legt graag de mogelijkheden aan u voor

Diverse tandartsen zijn bekend met de angst van mensen voor hun werk. Tandartspraktijk St. Jozef heeft hier een oplossing gevonden. Bij deze praktijk wordt u onder narcose gebracht tijdens de behandeling, zodat het proces u volledig ontgaat. Om hiervan gebruik te maken, gaat u eerst in gesprek met de narcosetandarts. Hij of zij legt u uit wat de behandelmogelijkheden zijn. Hierna is het tijd om de afspraak in te plannen. Een professionele anesthesist breng u in het bijzijn van de tandarts onder narcose. Ook ziet deze anesthesist erop toe dat uw gezondheid onder controle is. U krijgt helemaal niets mee van de behandeling die de tandarts uitvoert terwijl u onder narcose bent. Wanneer de behandeling voorbij is, bent u snel weer bij bewustzijn en merkt u weinig tot geen bijwerkingen. Meestal mag u na een uur alweer onder begeleiding naar huis.

Maak een afspraak bij de praktijk

Heeft u al langere tijd angst voor de tandarts, maar heeft u dringend een behandeling nodig? Ga dan eens in gesprek met de narcosetandarts en maak een afspraak om uw gebitsproblemen aan te pakken. Via de website van Tandartspraktijk St. Jozef vindt u de contactgegevens om een keer op het spreekuur bij de specialist te komen.

https://tandartsenpraktijkstjozef.nl/
Twenteplus

Ontspannende behandeling: acupunctuur Wijchen

De trein is wéér te vol en eenmaal aangekomen op werk blijkt ook nog dat uw collega’s iets vergeten zijn wat u nu op moet lossen. Allemaal kleine dingetjes waar u zich eigenlijk geen zorgen om hoort te maken, maar die u de laatste tijd toch steeds zwaarder vallen. Misschien voelt u zich wel vermoeid terwijl u op het station staat te wachten, of u heeft spierpijn terwijl u al weken geen tijd heeft gehad om te sporten. Allemaal indicatoren dat u uit uw natuurlijke evenwicht bent. Uw lichaam laat op verschillende manieren merken dat uw energiestromen uit balans zijn. De oplossing hiervoor is acupunctuur Wijchen. Een behandeling bij de ontspannen acupunctuur Wijchen zorgt ervoor dat uw natuurlijke balans wordt hersteld. De acupunctuur Wijchen behandeling bestaat uit verschillende naalden die (pijnloos) op verschillende energiepunten van uw lichaam worden geplaatst. Zo kunnen de overtollige onderdelen op uw stromen uit uw lichaam ontsnappen. Zo wordt uw natuurlijke balans hersteld door acupunctuur Wijchen.

Voordelen acupunctuur Wijchen

Na een behandeling acupunctuur Wijchen, zult u merken dat kleine klachten verdwijnen. Of zelfs dingen die u niet door had, zoals een klein pijntje, die u eigenlijk niet opvielen, zullen na een behandeling opvallen door hun afwezigheid. Hetzelfde geldt voor uw stemming, concentratie en geduld. Iedereen heeft andere ervaringen na de behandeling, maar er is weinig negativiteit te vinden, de meeste mensen zijn enthousiast en merken direct verbetering. De behandeling zelf wordt ook als fijn ervaren, omdat de behandeling vrijwel pijnloos is en niet heel lang duurt. U ligt stil en de naalden worden op verschillende plaatsen op uw lichaam geplaatst. Indien u aangeeft dat u ergens last van heeft kan het zijn dat hier meerdere naalden op energiepunten komen. Zodat dat gebied echt goed aangepakt wordt, dat zal helpen om de klachten te verhelpen.