Frankeermachine kan marketing ondersteunen

Steeds meer bedrijven gaan terug naar direct marketing, dit kan zelfs met behulp van een frankeermachine. Waarom, omdat e-mailmarketing verboden is. Social niet voor elk bedrijf zinvol is, Adwords veel geld kost en een hoge ranking in Google een vermogen kost aan experts. Een ander alternatief is ‘leads kopen’, maar dat is iets waar niet elke organisatie geschikt voor is. De tijden van invulkaarten en kortingsbonnen zijn voorbij, maar bedrijven zoeken wel contact met de doelgroep. Direct marketing biedt de mogelijkheid om indirect toch ‘Social’ te kunnen gaan, omdat ze proberen om de klanten te lokken naar een Facebook pagina of andere website. Men kan een frankeermachine huren of kopen.

Direct marketing en frankeermachine

Kosten
De kosten voor een dergelijke actie worden vaak gebudgetteerd en dan vallen deze in de praktijk toch tegen. Want je moet wel alles meerekenen en niet alleen het marketingbureau, de drukker, de enveloppen, maar ook de ‘postzegels’. Medn kan overigens ook een frankeermachine leasen.

Moderne postzegels
Een enveloppe met een vermelding ‘port betaald’ geeft direct aan dat het om een marketingactie gaat, dus veel van de brieven belanden ongeopend bij het oud papier. Een postzegel likken (tegenwoordig vooral stickers plakken) is nogal vervelend, maar heeft wel een hogere attentiewaarde. Aangezien tijd geld is en we efficiënt willen werken wordt gebruik gemaakt van de frankeermachine. De frankeermachines zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Van heel basaal tot een ingebouwde weegschaal en couverteermachine. Dit laatste is een enveloppe vul machine. Hierbij worden de brieven gevouwen en in de enveloppen gestoken. U denkt toch niet dat de belastingdienst die brieven met de hand gaat ‘insteken’. Maar we waren bezig over de moderne postzegel. Feitelijk gaat het hier om een stempel die wordt gezet op de enveloppe. Creatieve geesten zien zelfs mogelijkheden om in deze stempel (vaak een jpg-file) een marketing boodschap te stoppen. Ook zie je steeds meer QR-codes verschijnen in de stempels.

Frankeermachine of postzegels likken

Zelf doen
Je kunt volledige marketingcampagnes laten uitbesteden, maar als je het zelf een beetje slim aanpakt, dan is een deel van de marketingactie terug te verdienen met een frankeermachine. Bij serieuze hoeveelheden bespaar je al snel 12% op de porto kosten.