Efficiëntie verhogen met behulp van een frankeermachine

Bedrijven in Nederland en België in de grote van MKB- en KMO moeten niet alleen naar de portokosten kijken die je moet betalen bij het verzenden van brieven of poststukken.

Bij een puur financiële benadering moet je behoorlijk veel verzenden om het op te brengen. Je moet dan denken aan 200 brieven of andersoortige poststukken voordat een frankeermachine zich financieel loont. Rendement haal je niet alleen uit minder geld uitgeven, maar bereik je ook met efficiëntie. Postzegels zijn altijd beschikbaar, zonder dat je daarvoor naar een postpunt moet gaan. Plakken of likken van postzegels is verleden tijd. Afhankelijk van het apparaat wordt de poststempel automatisch afgeprint. Oudere apparaten zijn hierop de uitzondering, omdat deze vaak nog een etiketje printen in de vorm van een sticker. Deze sticker moet alsnog op de brief worden geplakt. Je kunt een frankeermachine leasen, huren of kopen.

Besparen dankzij een frankeermachine

Vanuit de financiële benadering is een besparen van 12% al snel te bereiken. Het effectieve besparingsbedrag neemt toe naarmate de posttarieven worden verhoogd. Alle Europese postdiensten verhogen regelmatig hun tarieven. Met het vrijmaken van de Europese postmarkten komt er steeds meer concurrentie. Voor alsnog is dit hoofdzakelijk op de partijen post. Zo kun je een brief ontvangen verwerkt door Sandd die in Duitsland is gepost. Waarom? Omdat de posttarieven daar lager liggen. Er vanuit gaande dat er regelmatig op flexibele basis poststukken verzonden worden, is een financieel rendement te bereiken vanaf 200 poststukken.

Additionele kosten voor een frankeermachine

De frankeermachine om de besparing te realiseren moet je aanschaffen. Dit kan in de vorm van kopen, huren of leasen. De kosten hiervan moeten worden opgeteld bij de verzendkosten.

Fraude
In de ‘goede oude tijd’ dan spreken we over de 80-er en 90-er jaren van de vorige eeuw werd gebruik gemaakt van telkaarten. De postbode kwam elke maand of per kwartaal de tellerstand van de frankeermachine aflezen. Helaas was de kans op fouten of fraude behoorlijk groot. Tegenwoordig maken de postdiensten gebruik van slimmere methodieken. In de postzegelstempels wordt een code meegestuurd, zodat er ook een ‘backtracking’ kan worden gedaan.

Meer informatie: http://www.frankeermachine-bestellen.nl/