Twenteplus

Dyslexie laten behandelen door een deskundige

Bent u bang dat uw kind dyslexie heeft? Wanneer hij of zij moeite heeft met lezen en schrijven, is het wel zo verstandig om dit te onderzoeken? Mocht er dyslexie vastgesteld worden, is dit erg vervelend. Gelukkig is het mogelijk om dyslexie te behandelen. Een goede behandeling zorgt ervoor dat de gevolgen slechts beperkt zijn voor uw kind. Vaak wordt dyslexie al op jonge leeftijd ontdekt. Het kan echter ook zo zijn dat het bij jongeren of volwassenen vastgesteld wordt. In Noord-Brabant is het Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal gevestigd. Hier worden mensen met dyslexie behandeld door specialisten in dit vakgebied.

Een op maat gemaakt behandelplan voor u of uw kind

Wanneer iemand dyslexie heeft, is dat niet alleen van invloed op lezen en schrijven. Vooral bij kinderen leidt het mogelijk tot psychologische problemen. Zij kunnen namelijk een achterstand oplopen op school, wat nadelig is voor hun zelfvertrouwen. Een gevolg kan zijn dat kinderen enorm aan zichzelf gaan twijfelen. Dyslexie behandelen is daarom vooral op jongere leeftijd erg van belang. Bij Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal wordt eerst getest of het kind daadwerkelijk dyslexie heeft. Indien dit zo is, stellen zij direct een behandelplan samen met diverse oefeningen. Soms wordt een kind al enorm geholpen met extra leesoefeningen, in andere gevallen wordt de begeleiding geïntensiveerd. 

Zoek begeleiding bij een specialist

Het tijdig aanpakken van dyslexie is iets waar uw kind zijn hele leven profijt van heeft. Zoekt u naar een locatie in Noord-Brabant waar u de dyslexie van uzelf of uw kind kunt laten behandelen? Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal beschikt over professionele medewerkers die u van deskundige begeleiding voorzien. Zij helpen u of uw kind graag met het omgaan met dyslexie aan de hand van speciale oefeningen en behandelingen. Wilt u meer over hen weten? Bezoek de website van dit instituut en krijg inzicht in de werkwijze en de hieraan gebonden kosten. Mocht u verder nog vragen hebben, stelt u ze aan deze organisatie.

https://dyslexieinstituutroosendaal.nl/