Categoriearchief: Business / Business Services

Twenteplus

Wat is een MJOP? Wat zijn de voordelen ervan?

Elke VvE is verplicht te sparen voor eventuele onderhoudskosten voor het pand. Het sparen vindt meestal plaats middels een reservefonds, waar na elke periode een bedrag aan de kant kan worden gezet. Om goed in kaart te krijgen welke kosten het bedrijf tegemoet kunnen komen, is een MJOP van groot belang.

Sinds januari 2018 is een VvE verplicht geworden, zo staat er jaarlijks een minimumbedrag gereserveerd voor mogelijk onderhoud en herstel van het gebouw. Een meerjarenonderhoudsplan, ook wel een MJOP genoemd, is van groot belang voor goed onderhoud van uw gebouw en de daarin aanwezige installaties. Als u beschikt over een actueel MJOP:

MJOP

Op basis van een plaatselijk onderzoek wordt er nauwkeurig naar de huidige status van het onderhoud gekeken. Daarnaast wordt ook vastgesteld welke onderdelen wanneer vervangen dienen te worden of onderhoud nodig hebben. Ook wordt er, aan de hand van de aanwezige materialen, vastgesteld in welke frequentie de onderdelen onderhoud vereisen. Deze gegevens worden gekoppeld aan een cyclus en een tarief. Op basis van de gegevens verkrijgt men een overzichtelijke berekening van de te verwachten kosten over de komende jaren.

Voordelen

Door het voorafgaande onderzoek krijgt de eigenaar van het gebouw een inzicht in de bouwkundige staat van het pand. Dankzij dit inzicht worden ook de onderhoudskosten op zowel kort als lang termijn duidelijk. Door snel te handelen kunnen onnodige hoge kosten door achterstallig onderhoud worden voorkomen.

Uit handen laten nemen

Bij het opstellen van een MJOP komen veel voorwaarden kijken, hierdoor is het voor velen lastig zonder kennis op dit gebied een correct meerjarenonderhoudsplan samen te stellen. Om fouten of of een onvolledig document te voorkomen, bieden vele ondernemingen met ervaren specialisten in dit vak deze dienst aan. Met deze samenwerking zal tijd worden bespaard en zal de desbetreffende onderneming worden verzekerd van een juist opgestelde MJOP.

http://laan35.nl
Twenteplus

Een succesvolle bezoekersregistratie; zelfs bij onbemande receptie

Een groeiende onderneming; een doel waar elk bedrijf naar streeft. Echter komen er veel werkzaamheden kijken bij het runnen en onderhouden van een onderneming, een tijdrovende activiteit. Gelukkig zijn er veel werkzaamheden die uit handen genomen kunnen worden dankzij ervaren specialisten of bedrijven.

Een registratie van bezoekers is een essentiële handeling voor grote bedrijven. De Arbowet, artikel 3.1 lid 2 vermeldt dat werkgevers maatregelen moet nemen voor een overzichtelijke ontruiming bij een calamiteit. Hier wordt niet enkel gesproken over de eigen werknemers, maar ook over de externe bezoekers. Om een ontruiming feilloos te laten verlopen, is het aan te raden bezoekers te registreren.

Bezoekersregistratie

Helaas is het niet toegestaan de registratie per papier te vervullen. Zo  zal een papierenlogboek als datalek gezien kunnen worden; de contactgegevens van de eerdere bezoekers zullen openbaar worden gemaakt voor andere bezoekers. Zo zal onder meer de voornaam, achternaam en bedrijfsnaam kenbaar worden gemaakt. Volgens de AVG-wet wordt deze daad gezien als een verzameling persoonsgegevens die ter inzage op de receptiebalie ligt; een datalek dus.

Contactloos

Gelukkig zijn er meer mogelijkheden de bezoekers te registreren, dat volgens de wet wel is toegestaan. Een digitale receptie zal de toekomstige oplossing zijn om contactloze registratie werkelijkheid te maken. De bezoeker krijg van tevoren een mail met een QR-code en verdere informatie over bijvoorbeeld de maatregelen en eigendommen van het bedrijf, zoals de parkeergelegenheid. Bij binnenkomst zal de bezoeker met de QR-code zich kunnen registreren door enkel te scannen. Zelfs als er sprake is van een onbemande receptie zal de registratie goed verlopen. Na de registratie zal de bezoeker een melding krijgen dat de registratie succesvol is verlopen. De medewerker zal een bevestiging krijgen van de registratie, dat vervolgens in het overzicht met aanwezige bezoekers wordt geplaatst.

http://economy.nl
Twenteplus

De nieuwe “R” in de maand staat voor Karper!

Met windvlagen slaat de regen tegen het raam aan. De bladeren én takken waaien van de bomen en ik kan maar aan één ding denken: “karpervissen”. De beste periode van het jaar vangt aan bij het invallen van de herfst. De eerste herfststormen waaien over het land en de meeste mensen blijven liever thuis. Op zich logisch maar de karper is in de periode veel beter te vangen dan in de rest van het jaar. Eventueel de periode valk voor de paai komt trouwens ook in de buurt, maar deze periode werkt veel korter dan nu. 

 

De karper moet in deze periode zo veel mogelijk voedsel binnenkrijgen om vet aan te leggen voor de aankomende winter. Daarbij sterven er steeds meer waterplanten uit, net als een groot deel van de insecten die hierin huizen. Voor de karper is het alternatief van vissersaas dus op eens heel aantrekkelijk. Om deze aantrekkingskracht verder aan te sterken kan een voerstek worden opgebouwd. Op deze voerstek wordt meerdere keren per week boillies en eventueel particles en pellets gestrooid. Hierdoor gaat de vis deze stek herkennen als goede voedsellocatie. En wanneer de lijnen eindelijk te water gaan is de schroom van de karper om het aas op te nemen een stuk minder dan wanneer er instant wordt gevist. Het voeren kan het beste wel met hetzelfde aas gebeuren. Zorg bij de hengelsport winkel dan ook voor een goede bestelling vooraf, om te voorkomen dat het juiste merk en smaak opeens niet te verkrijgen is. Tevens kan je dan vaak korting bedingen, wat beter is voor de portemonnee. 

 

Als extra in de tacklebox kan je nu een camera meenemen die onder water kan. In de herfst en naar de winter is er beter doorzicht van het water dan in de lente en zomer. Dit komt door het minder aanwezig zijn van algen. Met de camera kan je de voerplek goed controleren of deze voldoende leeggegeten is. Indien er geen voer meer aanwezig is, dan kan de voerhoeveelheid opgeschroefd worden om nog meer van het visbestand te raken. Als er nog voer ligt, dan is de vis er niet geweest, heeft niet alles op kunnen eten, of vertrouwd de stek niet. Hierbij is het goed om te zoeken naar een alternatieve stek en ondertussen blijven kijken of de stek toch opeens wordt aangedaan door vriend karper. 

https://www.sportvisgigant.nl/
Twenteplus

De mooiste kunstkerstboom in huis

Kerst is voor velen de mooiste tijd van het jaar en daar hoort uiteraard de allermooiste kerstboom bij! Het versieren ervan vult een hele middag, want de kerstballen en decoraties moeten uit alle hoeken en gaten van het huis komen. We gaan aan de slag om de boom ‘professioneel’ te versieren, al blijkt het eindresultaat altijd anders uit te vallen aangezien we geen expertversierders zijn. Ook de zoektocht naar die ideale boom pakt ieder jaar anders uit dan gedacht. Hoewel we graag snel een mooie boom op de kop willen tikken, struinen we in de realiteit tientallen tuincentra af om een boom te vinden die ‘ook wel goed is’. Ben jij het zat om ieder jaar weer op zoek te moeten gaan naar de perfecte boom en toch teleurgesteld te moeten worden? Bekijk dan het assortiment aan kunstkerstbomen op de website van Xmasdeco!

Xmasdeco is expert op het gebied van kunstkerstbomen. Bij ons word je niet blij gemaakt met een dode mus, want wij hebben dé formule voor een realistische kunstkerstboom. Zeg maar dag tegen gifgroene kunstkerstbomen met neppe, plastic naalden en verwelkom jouw nieuwe, ideale kunstkerstboom van Xmasdeco in huis. Nooit meer heb jij last van een scheefstaande kerstboom en ook hoef jij je niet langer te bekommeren om het opvegen van honderden dennennaalden. Bij ons kies je namelijk de variant die jij bestempelt als de mooiste kunstkerstboom. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de boom professioneel te laten versieren door de experts van Xmasdeco. Kies uit verschillende versierde kerstbomen met rode en gouden ballen of ga voor zilveren decoraties. Uiteraard is het ook mogelijk om door ons de bedrijfsdecoratie te laten regelen, waarmee jij jouw collega’s kan verrassen!

Houd jij ook zo van kerst, maar zie jij steeds weer op tegen het vinden en optuigen van de kerstboom? Geef dit dan uit handen en kom langs bij Xmasdeco!

https://www.xmasdeco.nl/
Twenteplus

Mogelijkheden in woonhuisbeveiliging

Sinds kort woon je in een nieuwe woonwijk, waar je je vanaf moment één al helemaal op je gemak voelde. Echter, gisteren hoorde je van je nieuwe buurvrouw dat er een inbraak heeft plaatsgevonden in de achterliggende straat. Hier schrok je aanzienlijk van, waardoor je nu helemaal van je apropos bent. Hoe weet je nu zeker of je nog wel rustig kan gaan slapen, zonder dat er zich ineens een indringer je huis bevindt? Om inbraken te voorkomen en binnendringers buiten te houden zijn er een aantal mogelijkheden, die Groenewegen Delft jou te bieden heeft.

Om te beginnen is het van groot belang om te beschikken over geavanceerd hang- en sluitwerk op jouw ramen en deuren. Hierdoor maak je het voor inbrekers lastig om binnen te komen en doen ze er langer over om deuren en ramen te kraken. Het gevolg is dat de inbreker sneller opgemerkt zal worden door omstanders of dat hij besluit verder te gaan bij een andere buur. Hoewel dit idee nog steeds niet erg prettig is, zal hij in ieder geval niet opnieuw bij jou langskomen. Ten tweede is het een goed idee om een inbraakalarm te laten installeren door de experts van Groenewegen Delft, die jou zullen voorzien van de laatste technologie. Denk hierbij aan scherpe detectoren, die alarm slaan in geval van brand, gas en inbraak. Op die manier ben je gelijk voor meerdere gevaren beveiligd en zullen de gevolgen van deze onveilige situaties aanzienlijk afnemen. Tot slot is het mogelijk om Camera beveiliging te laten installeren, zodat jij inbrekers gelijk opmerkt.

Voel jij je onveilig in jouw huidige woning en zou je graag aanvullende beveiligingsmaatregelen willen treffen? Neem dan contact op met Groenewegen Delft of breng een bezoekje aan de website voor meer informatie over beveiligingsmogelijkheden voor woonhuizen.

https://www.groenewegendelft.nl/
Twenteplus

Veel werklozen door corona crisis

 

Sinds de corona crisis zijn er veel mensen zonder werk komen te zitten. Dat is natuurlijk te verklaren uit het feit dat zowat de gehele economie stil kwam te liggen. Hierdoor moesten bedrijven gaan bezuinigen omdat zij ook weinig winst maakten en weinig inkomsten hadden doordat de verkopen stil kwamen te liggen. Hierdoor werd het voor hun lastiger om personeel uit te betalen, waardoor veel bedrijven tot de conclusie kwamen dat het een makkelijkere keuze was om werknemers te ontslaan. Door de corona crisis is de werkloosheid gestegen met 4,6 procent. Voor de corona crisis was dit nog 2,9 procent. Na de maatregelen van het corona virus etc. Zijn er 56.000 werklozen bijgekomen. En waarschijnlijk zijn dat er nog wel meer en is dat aantal nog met veel gestegen. 

 

Er zijn namelijk 400.000 mensen werkloos door de corona crisis. De pijnlijke gevolgen van de corona crisis zoals enorm veel werklozen zullen we nog lang gaan voelen. Men verwacht namelijk dat het aantal werklozen in 2021 nog meer gaat toenemen naar ongeveer 7,3 procent. Wat zou betekenen dat er dan 700.000 werklozen zouden zijn. Dat zijn er natuurlijk enorm veel. 

 

Het duurt ook best even voordat de corona crisis zich vertaald naar het aantal werklozen. Veel mensen zullen waarschijnlijk nog lang bij hun baan blijven hangen, maar bij dat bedrijf kan de klap later aankomen en zouden zij dus ook nog hun baan kunnen verliezen. Het is een vervelende situatie waar niemand iets aan kan doen. Het enige wat je kan doen is snel opzoek gaan naar een andere baan. Er zijn namelijk altijd nog genoeg vacatures die open staan. Misschien niet iets wat je echt zoekt, maar in tijden van deze zou je wel een baan moeten hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar vacatures gemeente of vacature sociaal domein. Wie weet zit er wel wat voor jou bij. 

 

https://professionalpartners.nl/
Twenteplus

EKH-keuring geeft de zekerheid van een veilige zwenkkraan

Door uw hijs- en hefapparatuur, zoals zwenkkranen, met regelmaat te testen heeft u altijd een bewijs dat u er álles aan gedaan heeft om de veiligheid te waarborgen. En al helemaal wanneer u dat laat doen door een EKH-erkend bedrijf. EKH-keurmeesters zijn namelijk persoonlijk gecertificeerd. Zij kunnen steekproefsgewijs gecontroleerd worden en houden zich daarom aan alle afgesproken voorschriften en werkwijzen. 

Is het verplicht om uw zwenkkranen te laten keuren?

Volgens de Arbeidsomstandighedenwet bent u wettelijk verplicht om minimaal jaarlijks uw hijsmiddelen te laten inspecteren. Deze inspectie moet gedaan worden door een deskundige en het resultaat moet schriftelijk worden vastgelegd. Door het inschakelen van een EKH-erkend bedrijf heeft u de zekerheid dat de keuring op de juiste wijze plaatsvindt.

Het laten keuren van uw zwenkkranen of andere hijs- en hefapparaten door een EKH-erkend bedrijf geeft de zekerheid van een juiste inspectie. Als het op hijsen en heffen aankomt nemen EKH-erkend bedrijven u alle zorgen uit handen en helpen ze u om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen.

Als branchevereniging geeft EKH al jarenlang praktische invulling aan wet- en regelgeving. Dat geeft duidelijkheid en houdt het veiligheidsniveau in Nederland op peil. 

De EKH certificatie geeft waarborg voor kwaliteit

Omdat het keuren en inspecteren belangrijk is heeft EKH opleidingen tot vakbekwaam keurmeester. Naast deze persoonsgebonden certificatie van keurmeesters is er de certificatie van het EKH-bedrijf zelf. 

De keurmeesters

Keurmeesters moeten gedegen opgeleid zijn, daarom heeft EKH eigen opleidingen tot keurmeester voor zowel hijskranen als voor hijs- en hefgereedschappen. De opleidingen worden afgesloten met een examen waarmee de keurmeester een persoonsgebonden certificaat krijgt. Maar ook na de opleiding wordt er gelet op de kwaliteit van de keurmeesters. Zo is er bijscholing en vindt er om de 5 jaar een her-certificatie plaats. Plus dat er steekproeven worden uitgevoerd door afhankelijke auditors.

Het bedrijf

Om EKH-gecertificeerd te kunnen worden moet een bedrijf lid ISO 9001 (Kwaliteitsmanagement) gecertificeerd zijn en aan verschillende EKH-eisen voldoen. Bij een EKH-erkend bedrijf wordt jaarlijks een EKH-audit uitgevoerd door een onafhankelijke auditor. Alleen bedrijven die voldoen aan alle voorwaarden krijgen het EKH-certificaat en mogen het EKH-logo als keurmerk gebruiken.

Twenteplus

Interieurprojecten bij Grip

Voor mijn bedrijf hadden we een bedrijf nodig gespecialiseerd in interieurprojecten om ons kantoor professioneel inrichten. Het zou namelijk allemaal gaan gebeuren. Het bedrijf waar ik werkzaam ben zou voor het eerst in haar geschiedenis gaan verhuizen. Na jaren van problemen in ons oude gebouw zou een nieuwe pagina opengeslagen worden in een nieuwe omgeving. Het oude gebouw was oud, lelijk en donker. Terwijl het nieuwe gebouw nieuw, mooi en licht moet worden. Ik kreeg de taak om een bedrijf te vinden die ons zou kunnen helpen om deze doelen te verwezenlijken. Het pand zouden we zelf uitzoeken, maar voor de inrichting zouden we wel wat hulp kunnen gebruiken. Ik kreeg de taak om een bedrijf te vinden die gespecialiseerd was in interieurprojecten. 

Grip interieurprojecten  

Na een poos gezocht te hebben kwam ik tot de conclusie dat Grip interieurprojecten het meest geschikt was om dit project naar een gewenst resultaat te leiden. De website zag er goed uit, ze hadden een duidelijk stappenplan en hadden ervaring met dit soort interieurprojecten. En dus besloot ik contact op te nemen.

Hoe Grip interieurprojecten te werk ging

Het proces begon met een goed gesprek tussen ons en Grip interieurprojecten. Ze lieten ons weten hoe het proces eruit zou komen te zien terwijl wij hen lieten weten wat onze wensen waren. Na dit nuttige gesprek gingen ze te werk. Een poosje later rapporteerden ze ons een plan. Ze kwamen langs en lieten precies zien hoe zij het voor hen zagen aan de hand van 3d tekeningen. Het zag er erg goed uit. Iedereen was tevreden, en dus gingen we aan het werk

Resultaat

We zijn nu een aantal maanden verder en alles is klaar. Sterker nog, we werken al een aantal maanden in het nieuwe pand. Het is echt ongelofelijk mooi geworden. Er hangt een heerlijk rustgevend sfeertje en we kunnen heerlijk doorwerken. Naast dat alles er heel mooi uitziet is het ook zo gemaakt dat het ons werkproces bevorderd. Zo is elke beslissing gemaakt met een idee zodat we zo goed mogelijk te werk kunnen gaan. Iedereen die zo’n interieurproject aan wilt gaan zou met Grip in zee moeten gaan, zo goed zijn ze. 

Twenteplus

Het Zweedse landschap

Als je denkt aan de Zweedse landschappen, kom je al snel bij de grote meren en gigantische bossen uit. Dit staat dan weer in contrast met de steden in het verre Scandinavië, die vaak grijs en grauw ogen. De huizen in de stad zijn vaker van beton en de natuur lijkt ver te zoeken. Echter, lang niet alle huizen zijn van beton, want hoe verder je de bossen in trekt, hoe meer houten huizen je tegen zal komen. In verschillende kleuren kom je ze tegen, waarbij er geen één last lijkt te hebben van afgebladderde verf. Als je dan door je eigen raam kijkt, zie je hoe jouw eigen tuinhuisje wel weer eens een likje verf zou kunnen gebruiken. Hoe kan het dan dat de Zweden nooit afgebladderde verf hebben, terwijl jij jaarlijks de verf er weer bij moet pakken?

Het afbladderen van verf is het gevolg van slechte vochtregulatie. Wanneer de verf het vocht niet reguleert en niet goed hecht aan het houten oppervlak, zal de verf afbladderen zodra het hout zich uitzet en weer krimpt. Om dit te voorkomen, raad Moose Färg zijn houtbeits aan naar het Zweedse recept. Het scandinavisch design is hét voorbeeld voor onze houten schuttingen, tuinhuizen en blokhutten. De houtverf is gemaakt op basis van natuurlijke oliën en chemicaliën, waardoor de verf zeer duurzaam is. Hoewel de temperatuur in Zweden niet te vergelijken valt met die in Nederland, kunnen we zeker de kunst van de noorderburen afkijken. Kies daarom voor de houtbeits van Moose Färg voor het optimale resultaat na het verven van de schutting of het tuinhuis.

Heb jij ook herhaaldelijk last van afgebladderde verf? Kies dan voor kwaliteit en geniet van de voordelen van de houtbeits van Moose Färg. Lees op de website over handige tips of ervaringen van anderen.

https://www.moosefarg.nl/
Twenteplus

Duurzame vergaderruimte Arnhem

Bent u op zoek naar een vergaderruimte in de buurt van Arnhem? Twijfel dan niet en huur een ruimte bij VONK360. Onze ruimtes zijn niet alleen duurzaam, maar ook nog eens innovatief. 

Voorzieningen vergaderruimte Arnhem

In de vergaderruimten rondom Arnhem zijn er diverse moderne voorzieningen aangebracht, zodat u goed aan de slag kunt. Zo hebben wij onze ruimtes voorzien van interactieve smart presentatieschermen, handig bij het presenteren van ideeën of het maken van aantekeningen die u wilt delen. Daarnaast beschikken al onze ruimtes over een mechanische ventilatie met klimaatplafonds en een glasvezelaansluiting. Bij ons beschikt u dus over een snelle en betrouwbare internetverbinding. Dat zijn niet de enige voordelen. Er is namelijk ook genoeg daglicht in de vergaderruimtes, zodat u echt productief aan de slag kunt. Heeft u een pauze nodig? Dan hebben wij een business lounge met gezonde snacks en goede koffie. 

Flexwerkplekken

Bent u niet op zoek naar een vergaderzaal, maar wilt u alleen aan het werk? Dan is dat bij VONK360 natuurlijk ook mogelijk. Wij hebben diverse flexwerkplekken. Al deze plekken zijn dynamisch opgezet en bijvoorbeeld heel handig voor start-ups. Wij hebben zowel flexwerkplekken in afgesloten ruimtes, voor als u het beste werkt in stilte, als in onze business lounge. In de business lounge lopen meer mensen rond en vindt u direct een lekker ontbijt of heerlijke lunch. Een leuk weetje is dat deze plekken in de business lounge gratis te gebruiken zijn. 

Duurzaamheid

Bij VONK360 vinden wij duurzaamheid van groot belang. Wij maken dan ook gebruik van de nieuwste technieken. Zo slaan wij energie op in de heipalen, maken wij gebruik van koelplafonds en automatische verwarming, verlichting en zonwering en hebben wij een LED-reclamescherm aan de buitenzijde hangen dat een duurzame façade is, voorzien van zonnepanelen voor energieopbrengst en CO2 zuivering. Parkeren doen u voor de deur. Hier hebben wij ook oplaadpalen voor uw elektrische auto. Wij zijn constant op zoek naar verbreding, verdieping, verbinding en innovatie. Kunt u zich vinden in onze ideeën en bent u op zoek naar een prettige plek om te werken? Neem dan contact met ons op en verzeker uzelf direct van een werk- of vergaderplek. Meer informatie vind je op https://www.vonk360.nl/vergaderlocatie-arnhem/.