Twenteplus
Image default
Aanbiedingen

BED versus STAPELBED

BED versus STAPELBED

Stapelbedden worden vaak gekocht voor de opwinding van de kinderen en hun vermogen om ruimte te besparen. Het vloeroppervlak dat gewoonlijk wordt ingenomen door één bed kan worden gebruikt door een stapelbed en er kunnen twee kinderen in slapen. Het is een ruimtebesparende functie die ruimte vrijmaakt die kan worden gebruikt als opslagruimte voor speelgoed of voor een extra oppervlak waar ze kunnen spelen. Stapelbedden zijn er in veel verschillende vormen, maten, ontwerpen, kleuren en materialen. Een stapelbed is een spannende aanvulling in het leven van uw kinderen. 

VOORDELEN STAPELBED

  • Voor volwassenen is het een moeilijke beslissing om alle veiligheidsvoorzieningen en het verschonen van de lakens voor het bovenste bed in overweging te nemen. We zullen deze aspecten later in dit artikel behandelen.
  • Maar elk kind heeft een zwak voor stapelbedden. In werkelijkheid komt het het dichtst bij een boomhut. Het is leuk en anders. 
  • Stapelbedden zijn in tweeën gedeeld en wanneer kinderen een kamer delen, geven ze elk kind het gevoel dat ze in hun eigen kamer zijn.
  • Stapelbedden worden gewoonlijk omgeven door twee muren en kunnen extra voorzieningen hebben zoals gordijnen of stijlvolle radiatorbekleding voor een extra leuk en fortachtig effect.
  • Aangenomen wordt dat kinderen zich veiliger voelen in hun stapelbed dan in een open bed, waardoor ze ’s nachts beter slapen.

 De keuze voor een stapelbed is moeilijk, want uw kinderen zullen er waarschijnlijk om smeken. Stapelbedden zijn niet alleen geweldig voor een beetje privacy, maar ook als ruimtebespaarder. Er is nooit genoeg opbergruimte voor speelgoed dat in onbeperkte hoeveelheden door het huis verspreid ligt. Met een beperkte ruimte maakt het stapelbed wat ruimte vrij om het speelgoed op te bergen.

Hoe leuk het stapelbed ook lijkt voor uw kinderen, bekijk het eens vanuit een praktisch oogpunt. Als je weinig ruimte en opbergruimte hebt en je wilt wat privacy voor je kinderen, dan is een stapelbed een perfecte oplossing.

DINGEN OM TE OVERWEGEN

  • De leeftijd van je kinderen: Volgens de internationale gezondheids- en veiligheidsregels is het belangrijk dat kinderen onder de 6 jaar niet op het bovenste bed mogen klimmen. Niet alle kinderen kunnen met vertrouwen de ladder op en af klimmen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien is de ladder te groot voor hen en zullen niet alle kinderen onder de 6 jaar ’s nachts met vertrouwen de ladder afklimmen.
  • Slaapstijl: Denk aan de slaapstijl van je kinderen. Sommige kinderen zijn extreem actief als ze slapen. Ze woelen en draaien en willen misschien verschillende keren per nacht wakker worden om naar het toilet te gaan. Het kind dat een paar keer per nacht de ladder op en af moet zal het kind dat op het onderste bed slaapt storen. In dat geval kunnen zij misschien beter in het onderste bed slapen.
  • Kinderkamer:Houd rekening met de indeling van de kamer. Plaats een stapelbed zo mogelijk tegen één of twee muren. De muren en hun lambrisering zorgen voor extra veiligheid naast de relingen. Plaats een stapelbed niet in de buurt van een raam, want dat kan gevaar opleveren. Het bovenste bed staat het dichtst bij het plafond, dus niet binnen het bereik van plafondventilatoren en elektrische apparaten.
  • Budget voor het stapelbed: Er zijn een aantal elementen die het budget voor een stapelbed beïnvloeden. Laat het duidelijk zijn, een metalen stapelbed zal goedkoper zijn dan een houten. Alle stapelbedden waarin extra opbergruimte is ingebouwd zullen duurder zijn. Trappen in plaats van ladders verhogen ook de prijs van het stapelbed door de toename van het materiaal en een iets ingewikkelder indeling. Houd er rekening mee dat je twee matrassen nodig hebt en verwerk dat in je stapelbed budget.

bed